Для приватних осіб Для бізнесу Для партнерів Про компанію Оплата Довідка Прес-центр Ресурси

У листопаді 99 нових населених пунктів у 20 областях країни забезпечено інтернетом від Укртелекому

05.12.2014

ukrtelecom_logotype1.jpg

У другому півріччі оператор значно активізував роботи з підключення до безлімітного інтернету невеликих населених пунктів на території країни. Відразу 99 селищ і сіл у 20 областях України отримали в листопаді нові можливості для розвитку. Ця кількість становить 40% від усіх населених пунктів, підключених у поточному році.

Як відповідальний бізнес, оператор сприяє створенню умов для якісно нового рівня життя і бізнесу в невеликих населених пунктах. Серед перших клієнтів оператора десятки соціальних об'єктів – сільські ради, школи, дитячі садки, медичні установи. Завдяки можливостям всесвітньої мережі, місцеве самоврядування, освіта, медицина зможуть підвищити ефективність своєї роботи.

Місцевий бізнес, в основному туристичний і аграрний, використовує безлімітний доступ до інтернету від Укртелекому для підвищення конкурентоспроможності. Пошук нових ринків збуту, клієнтів, необхідність використання сучасних технологій стимулює підприємців розвивати бізнес за допомогою інтернету. Клієнтами оператора вже стали тисячі жителів у нових населених пунктах, які використовують всесвітню павутину для пошуку роботи, спілкування та підвищення рівня освіти і професійних знань.

За даними Державного комітету статистики в Україні за підсумками третього кварталу 2014 року до інтернету підключено лише близько 39% домогосподарств. Наприклад, у сусідній Польщі цей показник вищий більш ніж у півтора рази. У сільських населених пунктах України показник інтернетизації істотно нижче. Саме «цифровий розрив» є головною причиною низьких показників розвитку цілих регіонів та економіки країни.

В умовах відсутності державних програм з ліквідації «цифрової нерівності», Укртелеком – єдиний з гравців ринку масштабно інвестує в розвиток інтернету в сільській місцевості. З початку року Укртелеком забезпечив доступом у мережу 245 нових населених пунктів, у тому числі невеликі та віддалені села і селища.

У листопаді безлімітний інтернет з'явився ще в 99 селах 20 областей України:

Вінницька: Вербовець, Котюжани, Білий Камінь, Велика Бушинка, Глухівці, Високе, Гордіївка, Слобода-Шаргородська, Війтівка, Комунарівка, Новоживотів, Великий Митник, Сокіл, Борівка, Вербка, Моївка, Радівка, Чечельник-1, Яришівка;

Волинська: Олика (з охопленням Залісочого та Горяновки), Світязь;

Дніпропетровська: Булахівка, Вишневе, Лозуватка, Васильківка-1, Варварівка;

Житомирська: Романівка, Юрівка, Морозівка, Краснопіль;

Закарпатська: Холмок;

Запорізька: Скельки, Жовтневе, Новомиколаївка;

Івано-Франківська: Воронів, Гвіздець, Русів, Ільці, Пнів, П'ядики, Підгайчики;

Львівська: Нижанковичі, Олексичі, Стара Сіль, Стрільбичі, Терновиця, Крушельниця, Нижнє Висоцьке;

Київська область: Рожни;

Миколаївська: Софіївка, Комсомольське, Троїцьке;

Одеська: Задунаївка, Андрієво-Іванівка, Тузли, Малога;

Полтавська: Оріхівка;

Рівненська: Великий Житин, Городище, Люхча

Сумська: Низи, Северинівка, Береза, Попівка, Чернеччина, Олешня, Овлаші, Хмелів, Червоне, Білка, Миронівка, Клишки;

Тернопільська: Пробіжна, Присівці, Косів, Залісся, Костільники, Млинівці;

Харківська: Вовчанські Хутори, Юрченкове, Старий Мерчик;

Херсонська область: Петрівка, Новоолександрівка;

Хмельницька: Городище, Гуменці, Зарічанка, Жердя;

Чернівецька: Коболчин, Багна, Дихтинець, Новоселиця;

Чернігівська: Іванівка, Красне, Количівка, Митченки, Жовтневе, Новоселівка, Улянівка, Березна.

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Сьогодні компанія надає свої послуги майже 9 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійної, електроенергетичної і фінансової, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, глиновидобутку, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.

04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і Ренесанс-Капітал, АСКА і АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.

100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/