У першому кварталі 2015 року Укртелеком підключив до інтернету понад 120 населених пунктів

06.04.2015

ukrtelecom_logotype1.jpg

Укртелеком продовжує розширювати географію покриття швидкісного інтернет-доступу в сільській місцевості. За підсумками першого кварталу поточного року компанія підключила до всесвітньої мережі понад 120 нових населених пунктів у 21 області України.

Укртелеком - єдиний національний оператор, що активно інвестує в розширення покриття широкосмугового доступу до мережі інтернет у невеликих населених пунктах по всій території України. Тільки за підсумками перших трьох місяців 2015 року можливість підключення майже до 17 тисяч портів доступу до безлімітного високошвидкісного інтернету від Укртелекому з'явилася в 124 селах та селищах нашої країни.

Цього разу лідерами за кількістю відкритих нових майданчиків у сільській місцевості стали Івано-Франківська, Чернігівська, Одеська, Харківська, Київська, Полтавська та Дніпропетровська області.

«Регіональні ринки - один з основних напрямків розвитку послуг широкосмугового доступу до інтернету. Зараз попит на доступний безлімітний інтернет, без якого багато хто вже просто не може обійтися у повсякденному житті, найменш задоволено саме в сільській місцевості. Це значно обмежує можливості мешканців невеликих населених пунктів. Укртелеком докладає максимум зусиль, щоб ліквідувати існуючу цифрову нерівність між містом і селом, - зазначає Денис Захаренко, директор дирекції розвитку масового сегмента ПАТ «Укртелеком». – Збалансовані тарифи і якість зв'язку роблять інтернет від Укртелекому привабливим як для індивідуальних клієнтів, так і для бізнесу. І, звичайно, для об'єктів соціальної інфраструктури, яким ми приділяємо особливу увагу при підключенні нових населених пунктів».

Завдяки інтернет-технологіям місцеве самоврядування, освіта, медицина отримують додаткові можливості для розвитку. Інтеграція у всесвітню мережу дає змогу прискорити вирішення багатьох завдань і позитивно впливає на ефективність роботи у всіх сферах життя.

На сьогодні, за даними дослідження міжнародної консалтингової компанії McKinsey & Company, понад половина населення планети не може користуватися можливостями всесвітньої мережі. 64% людей, що не мають доступу до інтернету, проживає в сільській місцевості. В Україні, за останніми оцінками, 57% домогосподарств досі не підключено до мережі. Однак ця цифра постійно скорочується завдяки зусиллям Укртелекому.

Нагадаємо, що за підсумками 2014 року Укртелеком збільшив покриття широкосмугового швидкісного інтернету в сільській місцевості більш ніж на 50%. Торік було підключено 510 нових населених пунктів.

А вже в першому кварталі 2015 року інтернет від Укртелекому отримали ще 124 населених пункта у 21 області України:

Вінницька область - с. Летківка, Соболівка, Велика Мочулка, Залужжя, Мала Мочулка, Селище;

Волинська область – с. Рокині, Угринів, Сенкевичівка, Підцир'я, Привітне;

Дніпропетровська область – с. Вишневе, Комісарівка, Богуслав, Новоюлівка, Межиріч, Новопавлівка;

Житомирська область - с. Малі Коровинці, Великі Коровинці, Жовтневе, Радгоспне, Ярунь, Вакуленчук;

Закарпатська область – с. Тур'я Поляна, Турья Пасіка;

Запорізька область - с. Преслав;

Івано-Франківська область – с. Слобода, Молодятин, Кобаки, Чернелиця, Марківка, Торговиця, Балинці, Космач, Рожнів, Рудники, Тростянець, Росільна, Білі Ослави, Тулуків, Джурів, Попельники, Підвисоке, Яківка;

Кіровоградська область – с. Таужне, Хащувате;

Київська область – с. Щасливе, Бородянка, Мала Вільшанка, Росава, Жуківці, Калинівка, Іванівка, Глібовка;

Львівська область – с. Вороняки, Гаї Дітковецькі, Накваша, Суховоля, Дроговиж, Дубляни, Лешнів;

Миколаївська область – с. Прибужжя;

Одеська область – с. Главані, Новоселівка, Козацьке, Троїцьке, Градениці, Делень, Концеба, Соболівка, Слободка, Борщі, Новопетрівка, Вигода, Ларжанка, Нова Некрасівка;

Полтавська область – с. Яреськи, Новооржицьке, Руденківка, Піски, Лазірки, Броварки, Яхники;

Рівненська область – с. Новоукраїнка, Зірне, Ільпінь;

Тернопільська область – с. Сновидів;

Харківська область – с. Кутузівка, Шипувате, Плоске, Новоселівка, Утківка, Селекційне, Безруки, Ватутіне, Прудянка;

Херсонська область – с. Плодове,  Виноградово;

Хмельницька область – с. Кульчіївці, Струга, Оринин, Кривачинці, Писарівка;

Черкаська область – с. Телепине, Молодецьке;

Чернігівська область – с. Рівнопілля, Криски, Покошичі, Понорниця, Наумовка, Машеве, Сухополова, Боромики, Замістя, Івківці, Плоске, Дмитрівка, Дігтярі, Мрин;

Чернівецька область – с. Репужинці, Хрещатик, Веренчанка, Кисилиці, Сергії.

Сьогодні компанія надає свої послуги майже 8 мільйонам абонентів фіксованої телефонії, фіксований швидкісний Інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, виробництво мінеральної сировини, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі.
04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» став частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк,   АСКА і АСКА-Життя, Укртелеком, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.
Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.
100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.
Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/