Для приватних осіб Для бізнесу Для партнерів Про компанію Оплата Довідка Прес-центр Ресурси Smart Line від Укртелеком

Укртелеком розпочинає стратегічну модернізацію своєї телекомунікаційної мережі. China Development Bank надає фінансову підтримку модернізації

21.12.2015

ПАТ «Укртелеком» підписав низку угод з ChinaDevelopmentBank(CDB) та компанією Huawei про довгострокове стратегічне партнерство. Згідно з умовами  контрактів, оператор отримає технологічну підтримку від Huawei та фінансову – від CDB. Усі кошти будуть  спрямовані на модернізацію телекомунікаційної мережі Укртелекому в Україні.

Під час першого етапу довгострокового партнерства Укртелеком отримує кредит у розмірі 50 млн. доларів США, погашення якого  має бути здійснено до кінця 2022 року. Ці кошти в повному обсязі будуть спрямовані на масштабну модернізацію мережі у 6 найбільших містах України. Перехід на сучасні технології  дозволить впроваджувати нові сервіси та значно покращити якість існуючих.

«Компанія Huawei готова ділитись своїм міжнародним досвідом та постачати сучасне обладнання для  Укртелекому. Ефективність обладнання підтверджено під час пілотних проектів», – говорить пан Мяо Сяоян, директор Huawei Україна.

«Завдяки цій угоді перед Укртелекомом відкрились нові можливості для значних інвестицій у розвиток інфраструктури фіксованого зв’язку в Україні. Ефективне використання цих ресурсів дозволить Укртелекому стати однією з найсучасніших телекомунікаційних компаній, яка надає своїм клієнтам як традиційні, так й інноваційні послуги», – зазначив Юрій Курмаз, директор ПАТ «Укртелеком».

Модернізація стартує на початку 2016 року та передбачає побудову національної структури управління мережею з єдиним центром керування у Києві та резервним у Дніпропетровську, а також впровадження сучасніших технологій. Це дозволить Укртелекому надавати абонентам більш швидкий доступ до інтернету за існуючою ADSL-технологією - до 20 Мбіт/с, або доступ на швидкості до 50 Мбіт/с по VDSL та до 1 Гбіт/с по FTTH/GPON.

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

Сьогодні компанія обслуговує майже 7,2 мільйони абонентських ліній фіксованої телефонії, широкосмуговий безлімітний інтернет обрали для себе понад 1,6 мільйона клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентровано у трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, виробництві мінеральної сировини, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні й транспортному бізнесі. 04 жовтня 2013 року ПАТ «Укртелеком» стало частиною Групи СКМ.

До складу Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк, АСКА і АСКА-Життя, Укртелеком, телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Рітейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.

100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Веб-сайт Компанії СКМ: http://www.scm.com.ua/