Укртелеком інвестує 400 млн грн в IT-інфраструктуру у Львові

16.11.2016

Укртелеком розпочав технічну модернізацію мережі у Львові, завдяки чому мешканці міста отримають швидкісний інтернет до 1 Гбіт/с та доступ до нових сучасних послуг, а нова інфраструктура оператора стане корисною для ініціатив «розумного міста». Модернізація забезпечить нову якість доступу до послуг телефонії, інтернету та інтерактивного телебачення для 228 тисяч домогосподарств Львова.

Проектом модернізації передбачається встановлення 450 сучасних активних шаф замість 36 застарілих АТС. Довжину мережі ВОЛЗ буде збільшено до 700 км. Близько 400 млн грн інвестицій у модернізацію, 85 млн грн з яких заплановано на 2016 рік, дозволять охопити всі райони Львова.

Модернізація у Львові розпочнеться з районів Майорівка, Новий Львів та центральної частини міста. Поступово буде охоплено всі райони, завдяки чому майже 160 тис. абонентів компанії отримають доступ до нових послуг та інтернету на значно вищій швидкості – 20 Мбіт/с за існуючою технологією ADSL. Також з’являться нові продукти, серед яких швидкісний інтернет за технологією VDSL (до 50 Мбіт/с), цифрова телефонія, «Інтерактивне TV», «хмарні» рішення для бізнес-абонентів, а також – можливість проведення оптичного кабелю до квартири чи офісу та інтернет-доступ на швидкості до 1 Гбіт/с.

Крім цього довжину оптичної мережі буде доведено до 700 км. Зменшення частки мідного кабелю в інфраструктурі Укртелекому знижує ризик зловмисних пошкоджень мережі та підвищує стабільність її роботи. Якість роботи мережі буде підвищено також завдяки створенню національної структури управління мережею з єдиним центром керування.

Модернізація мережі у Львові відбувається у межах наймасштабнішої програми технічної модернізації за всю історію Укртелекому. За 2,5 роки планується модернізувати мережу компанії у 6 найбільших містах України: Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі та Харкові. Загальні інвестиції в модернізацію до 2018 року сягнуть 250 млн доларів.

Пілотний проект модернізації проводився в Одесі, а в листопаді цього року на нову мережу вже переведено перших абонентів Харкова. Швидкість доступу до інтернету у користувачів нової мережі виросла більш ніж удвічі.

Довідка