Укртелеком ліквідував наслідки зловмисного пошкодження оптичних ліній зв'язку

11.10.2017

11 жовтня ремонтні бригади Укртелекому оперативно відновили надання інтернет-послуг у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій областях та в Маріуполі

Зловмисники послідовно протягом кількох годин пошкодили оптичні магістральні канали в Київській та Дніпропетровській областях, що призвело до повного відключення інтернету в трьох областях. У Дніпропетровській області зловмисники також розкопали будівельний колодязь, який розташований у полі, та вийняли муфту. Метою цих дій, очевидно, була не крадіжка, а саме пошкодження національної телекомунікаційної інфраструктури.

У 2017 році Укртелеком зафіксував вже близько 500 випадків пошкоджень оптичного кабелю, що мають всі ознаки цільового відключення зв'язку в східних та південних регіонах України.

«Варто зазначити, що в нинішній ситуації телекомоператори залишаються один на одним з подібними проблемами пошкоджень своїх мереж. Правоохоронні органи, СБУ не кваліфікують такі випадки як диверсії, а оскільки крадіжки не було, то й кримінальні справи не порушуються, – говорить директор з корпоративних комунікацій Укртелекому Михайло Шуранов. – Ми вважаємо, що зараз телекомунікаційна інфраструктура перебуває в зоні особливого ризику».

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G.

Зворотний зв'язок   Домашній Інтернет   Безпроводовий Інтернет
Оплата рахунку   Онлайн TV    IP-телефонія