Крадіжки кабелю призводять до пошкодження ліній зв’язку екстрених служб, що є загрозою безпеці країни

31.10.2017

Протягом 5-10 хв понад 20 000 українців у містах Лисичанськ Луганської області та Кам’янське Дніпропетровської області могли відчути труднощі з дозвонюванням в екстрені служби

У період з 23 по 29 жовтня 2017 року в результаті зловмисного пошкодження ліній зв’язку була відсутня можливість додзвонитися на екстрені номери 101-104 у двох містах України. Так, в м. Лисичанськ було викрадено близько 25 м магістрального кабелю, в зв’язку з чим протягом 5 хв для понад 5 000 тис жителів міста був відсутній вихід на службу «104». Другий випадок мав місце в Кам’янському Дніпропетровської області, де внаслідок пошкодження зловмисниками мідного кабелю містяни не могли додзвонитися пожежникам на номер «101» протягом 10 хв. У цілому, понад 20 000 українців – мешканців Лисичанська та Кам’янська – постраждали через зловмисні дії крадіїв. В обох випадках фахівці Укртелекому протягом 5-10 хв організували переадресацію дзвінків, але фізично роботи з відновлення тривали до декількох діб.

«За 9 місяців 2017 року було зафіксовано понад 16 000 крадіжок інфраструктури оператора. Як наслідок, без зв’язку протягом різного періоду часу залишилося близько 815 тис клієнтів», – зазначив Михайло Шуранов, директор з корпоративних комунікацій Укртелекому.

Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету. Укртелеком є єдиним засновником та учасником ТОВ «ТриМоб» – мобільного оператора стандарту 3G.

Зворотний зв'язок   Домашній Інтернет   Безпроводовий Інтернет
Оплата рахунку   Онлайн TV    IP-телефонія