Четверте пошкодження оптики у столиці

23.02.2018

Протягом лютого у Києві зловмисники вчетверте порізали кабелі зв’язку

23 лютого майже о п’ятій ранку на столичній вулиці Микитенка зловмисники проникли в кабельну каналізацію і пошкодили оптичні та мідні кабелі Укртелекому. У результаті без зв’язку залишилися тисячі абонентів житлового масиву Троєщина, а також адміністративні та соціальні об’єкти.

Працівники оператора роблять усе можливе, аби якомога швидше відновити надання послуг. За попередніми планами, роботи триватимуть увесь день. Оператор просить абонентів з розумінням поставитися до ситуації.

Варто зазначити, що за останні кілька тижнів це вже четвертий випадок пошкодження інфраструктури Укртелекому у Києві, три з них – в одному мікрорайоні (район Троєщина, Радужний) на Лівому березі. Зловмисники перебивають десятки оптичних і мідних кабелів, що схоже на цілеспрямовану акцію.

«На жаль, фактична безкарність осіб, що навмисно пошкоджують лінії зв'язку чи то з метою наживи, щоб здати мідний кабель, чи для виведення з ладу телекомінфраструктури, призводить до зростання таких випадків, – каже директор з корпоративних комунікацій Укртелекому Михайло Шуранов. – Сподіваюся, що місцева влада і поліція звернуть увагу на цю проблему».

У минулому році в Київській області зафіксовано майже півтори тисячі випадків крадіжок та пошкоджень кабельних ліній зв’язку, це на 75% більше попереднього року.

Оновлення: станом на 16.00 23.02.2018 надання послуг відновлено.