«Монетизація» пільг за фіксовані телефони допоможе надавати пільговий зв’язок 500 тисячам громадян

15.03.2018

Відповідно до законодавства України Укртелеком забезпечує зв'язок майже 500 тисячам громадян пільгових  категорій

Але при цьому часто компанія не отримує відшкодування з місцевих бюджетів за надання цих послуг. «Монетизація» пільг на кшталт рішення ухваленого для транспорту дозволить вирішити цю проблему у майбутньому.

Станом на початок 2018 року заборгованість держави за надані Укртелекомом послуги пільговим категоріям абонентів сягнула майже 190 млн грн. Протягом останніх років ця цифра постійно зростає. Якщо на кінець  2015 року заборгованість складала 39 млн грн, то вже у 2016 році – 168 млн.

«Компанія стала заручником ситуації, коли кілька років тому змінилося фінансування витрат за надані телекомпослуги громадянам, які мають пільги від держави – з Держбюджету до місцевих. Така ситуація вимагає стратегічного рішення на державному рівні. Нещодавнє рішення уряду щодо зміни моделі соціального забезпечення пільг на проїзд, сподіваємось продемонструє позитивний результат. Аналогічний підхід можна буде застосовувати і у галузі зв’язку», – говорить Іван Коломоєць, директор з корпоративних відносин Укртелекому.

Модель монетизації державного соціального забезпечення поширена у світі і може бути застосована у різних галузях в Україні.