5 крадіжок щодня

31.05.2018

Цього року на Київщині вже зафіксовано майже 700 викрадень та пошкоджень телекомунікаційного кабелю, тисячі абонентів без зв’язку

Останнім часом зростає кількість пошкоджень телекомунікаційної мережі Укртелекому в Київській області, практично всі вони стаються у столиці.  За рік їх кількість зросла майже вдвічі. У цьому році вже зафіксовано близько 700 фактів, це стільки, як було протягом усього 2016 року. У Києві складається катастрофічна ситуація, коли злодії залишають без зв’язку цілі мікрорайони, а це соціальні заклади, державні установи, багатоповерхівки.

Найбільше від зловмисників потерпають мешканці Деснянського та Дніпровського районів, на території яких скоєно 250 крадіжок, а також  Святошинського, де вже сталося понад 130 таких випадків. Через це десятки тисяч абонентів лишаються без телефонії та інтернету і фахівці Укртелекому постійно проводять ремонті роботи, відновлюючи тисячі послуг щотижня.

«На жаль, ситуація з пошкодженням телекомунікаційної інфраструктури у столиці катастрофічна. Свідченням цього є статистика – 700 випадків тільки у цьому році! Сподіваємося, що місцева влада і поліція більше уваги приділятиме подоланню цієї проблеми. Адже захисту мережі оператором замало, потрібно комплексне вирішення: посилений контроль за пунктами прийому брухту, куди зловмисники здають вкрадений мідний кабель, та покарання за пошкодження лінії зв'язку задля наживи», – каже директор з корпоративних комунікацій Укртелекому Михайло Шуранов.