У Жовтих Водах стартував пілотний проект з відновлення телефонного зв’язку

14.08.2018

Укртелеком розпочав проект з впровадження конвергентних послуг, що поєднують мережі фіксованого та мобільного зв’язку, для відновлення послуг телефонії після на крадіжок кабелю

14 серпня у м. Жовті Води (Дніпропетровська обл) розпочато пілотний проект з відновлення фіксованої телефонії за допомогою мобільної мережі. Це одне з міст області, що найбільше постраждали від крадіжок телекомунікаційного кабелю. На жаль, неодноразові ремонтні роботи вже не вирішують проблеми, оскільки новий кабель знову вирізають, i тисячі абонентів залишаються без зв’язку. Для забезпечення мешканців зв’язком, незважаючи на катастрофічну ситуацію з крадіжками мідного кабелю, Укртелеком розробив спеціальну пропозицію, що поєднує в собі можливості мобільного і фіксованого зв'язку на базі єдиного профілю абонента, – конвергенції послуг зв’язку. Така практика відповідає рекомендаціям Міжнародного Союзу Електрозв’язку.

Для пілотного проекту використовується мережі фіксованого зв’язку Укртелекому та мобільного оператора «ТриМоб». У абонентів зберігається їх номер телефону, порядок набору інших номерів, їм доступні на вибір низка тарифних планів на фіксовану телефонію – абонент отримує дзвінки і дзвонить зі свого міського номера, користуючись тарифами міської телефонії. Єдине, що змінюється – це стаціонарний телефонний апарат, в якому буде сім-картка оператора «ТриМоб». Новий апарат надається в оренду за 1 грн/міс за угодою як фізичним, так і юридичним абонентам.

Скористатися  пропозицією мешканці Жовтих Вод можуть, звернувшись у Центр обслуговування абонентів  Укртелекому за адресою: м. Жовті Води, бул. Свободи 39.

Нагадаємо, що НКРЗІ підтримала ініціативу Укртелекому з відновлення фіксованої телефонії за допомогою мобільного зв’язку

Пілотний проект  впроваджується  у трьох населених пунктах Дніпропетровської області: Жовті Води, де він вже стартував, та Марганець і  Синельникове. У разі позитивних результатів, реалізовувати конвергентні рішення можна буде і в інших регіонах, що страждають від крадіжок телефонного кабелю та жителів яких необхідно забезпечити загальнодоступними телекомпослугами.