Укртелеком відновив зв'язок зі службою «101» у Жовтих Водах без заміни викраденого кабелю

04.09.2018

Укртелеком швидко відновив доступ абонентів до служб «101» у Жовтих Водах за новою технологією, без прокладання кабелю

Зв'язок було пошкоджено внаслідок масштабного викрадення кабелю магістральної та розподільчої телекомунікаційної мережі в місті.

Відновлення доступу після чергової крадіжки відбулось завдяки конвергентному рішенню на мережі фіксованого та мобільного зв’язку – за рахунок зміни схеми маршрутизації викликів.

На конвергентну мережу в місті вже переведені служби екстреного виклику «101», «102», «104». Невдовзі крадіжки ліній зв’язку не зашкодять доступу і до спецслужби «103», переключення якої наразі триває.

Пілотний проект стартував 14 серпня і впроваджується у трьох населених пунктах Дніпропетровської області: Жовті Води, Марганець та Синельникове та спрямований на відновлення послуг зв’язку після зловмисних та аварійних пошкоджень на мережі фіксованого телефонії. У разі позитивних результатів реалізовувати конвергентні рішення можна буде і в інших регіонах, що страждають від крадіжок телефонного кабелю та мешканців яких необхідно забезпечити загальнодоступними телекомпослугами.