Прокуратура одразу звільнила підозрюваних у пошкодженні кабелю зв’язку

11.10.2018

У Чернігові поліція затримала осіб, які можуть бути причетними до порізу кабелю зв’язку, але у той же день їх було звільнено

У ніч проти вівторка у Чернігівській філії Укртелекому спрацювала сигналізація про пошкодження телекомунікаційної мережі на вулиці Попудренка. За адресою одразу виїхала група швидкого реагування охоронної компанії, представники оператора, викликали поліцію. Прибувши на місце, працівники оператора  виявили у колодязі кабельної каналізації поріз мідного кабелю зв’язку. Злочинці втекли, залишивши кілька сотень абонентів міста без зв’язку. До речі, завдяки злагодженим діям патрульної та національної поліції Чернігова, які оперативно прибули на місце, вдалося запобігти масштабному пошкодженню телекомунікаційної мережі, що могло негативно відобразитися на спрацюванні системи оповіщення в цю ж ніч через надзвичайну ситуацію у Ічнянському районі.

Через певний час неподалік місяця злочину поліція затримала автомобіль «Ауді» з польськими номерними знаками, у якому були необхідні інструменти для демонтажу кабелю, а також - двоє підозрюваних. Ними виявилися особи, які вже неодноразового протягом останніх років затримувалися за крадіжки та пошкодження телекомунікаційного кабелю Укртелекому і в Чернігові, і у Києві. Схоже, що ця група спеціалізується на викраденні мідного кабелю.

За фактом у Чернігові відкрито кримінальне провадження (№12018270010007967). Однак протягом дня прокуратура не погодила винесені слідчим поліції повідомлення про підозру про вчинення злочину  цим особам і  наприкінці дня вони були звільнені з під варти.

А тим часом працівники Укртелекому проводять ремонтні роботи задля відновлення послуг абонентам, які залишилися без зв’язку через дії зловмисників.

У цьому році в Чернігівській області зафіксовано більше 170 злочинів на телекомунікаційній мережі Укртелекому.