Укртелеком готує судові позови до ТОВ «Телесистеми України»

30.10.2018

ПАТ «Укртелеком» готує судові позови щодо розповсюдження недостовірної інформації та щодо відшкодування боргу за отримані послуги

Справа в тому, що компанія «Телесистеми України», маючи борги перед Укртелекомом, розміщує повідомлення щодо відсутності послуг у своїх абонентів, начебто з вини Укртелекому (http://telesystems.ua/ua/). Насправді «Телесистеми України» протягом тривалого часу мають значну заборгованість перед ПАТ «Укртелеком» за послуги технологічної оренди кабельної каналізації електрозв’язку. Ця заборгованість та небажання керівництва  «Телесистеми України» обговорювати шляхи її погашення призвели до відключення мережевого кабелю боржника.

Таким чином, «Телесистеми України» своєю господарською діяльністю спричинили ситуацію, яка відобразилася на їх абонентах.

Укртелеком неодноразово повідомляв «Телесистеми України», які використовують кабельну каналізацію у своїй комерційній діяльності, про накопичення боргу. Ігнорування повідомлень тривалий період - більше двох років - призвело до накопичення понад один мільйон гривень боргу за надані Укртелекомом послуги. Враховуючи відсутність підстав вважати, що контрагент коли-небудь погасить заборгованість, яка з часом зросла, було прийнято непросте рішення щодо припинення надання послуг. До речі, до відключення було проведено низку переговорів та підписано акти реструктуризації заборгованості, які ТОВ «Телесистеми України» теж не виконувалися.

Отже, відповідальність за ситуацію, що склалася, несе виключно керівництво «Телесистеми України». Нам прикро, що заручниками ситуації стали абоненти цієї компанії. Замість пошуків шляхів рішення кризової ситуації, «Телесистеми України» поширюють спотворену інформацію щодо умисного пошкодження магістрального кабелю співробітниками ПАТ «Укртелеком». Такі дії завдають Укртелекому репутаційних втрат, що негативно впливають на господарську діяльність компанії.

У зв’язку з цим подальше вирішення цієї ситуації проходитиме в судовому порядку. Укртелеком готує позови щодо розповсюдження інформації, яка не відповідає дійсності і завдає репутаційних втрат акціонерному товариству, та сплати існуючого боргу за отримані послуги.