Укртелеком розширює оптичне інтернет-покриття

05.11.2018

Компанія продовжує реалізовувати проекти з розширення географії послуги доступу до інтернету в цілому та, зокрема, й оптичне інтернет-покриття

За останні місяці Укртелеком покрив інтернетом 17 нових невеликих населених пунктів Запорізької, Хмельницької, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської, Вінницької, Сумської, Рівненської, Волинської та Харківської областей. Причому в 13 з них, а це села і смт, з’явився оптичний інтернет за технологією GPON.

А ще у 58 містах і селах абонентам, які користувалися технологією ADSL, запропоновано можливість підключення до оптичного доступу (технологія FTTB). Протягом останніх двох років Укртелеком реалізує проект з будівництва мереж FTTB у містах, селах, смт, і сьогодні інтернет за цією технологіє доступний у понад 150 населених пунктах у всіх регіонах країни. Тому постійно спостерігається збільшення долі нових підключень до оптичного інтернету. Наприклад, у вересні серед домашніх користувачів вона склала 20 %.

Сьогодні інтернетом від Укртелекому користується 1,38 млн абонентів у майже 2230 населених пунктах України.

Оператор й надалі займається інернетизацією країни. Нагадаємо, що у третьому кварталі 2018 року доходи від послуг інтернету приватним користувачам зросли до майже 330 млн. грн, що на 7,4% більше, ніж у аналогічному періоді 2017 року.