Укртелеком розбудовує цифрову інфраструктуру об’єднаних територіальних громад

08.11.2018

ПАТ «Укртелеком» вже приєднав до мережі оптичного інтернету сотні об’єктів у понад 50 об’єднаних територіальних громад (ОТГ)

Найбільший оператор телекомунікаційного ринку України розширює географію територіальних громад із сучасними інтернет-послугами. Активно триває розбудова оптичної цифрової інфраструктури населених пунктів. Компанія вже реалізувала низку проектів з підключення до послуг оптичного інтернету сотень об’єктів у більше ніж 50 ОТГ у різних куточках держави.

До мережі оптичного інтернету, серед інших, підключено селищну раду та центр безпеки Шишацької ОТГ Полтавської області. Це дозволить вдосконалити організацію оперативно-чергової служби місцевої пожежної охорони та виконання функції управління місцевою ланкою єдиної державної системи цивільного захисту.

Прокладено оптичну мережу інтернету до смт Нова Ушиця, що на Хмельниччині. До послуг підключено школу, лікарню, селищну раду, центр надання адміністративних послуг, дитячий садок, відділ освіти, коледж та центр первинної медико-санітарної допомоги.

Також доступ до послуг оптичного інтернету отримали ряд комунальних та комерційних об’єктів у Тлумацькій, Ізяславській, Теофіпольській ОТГ Хмельницької області, Миколаївській селищній ОТГ Сумської області та інших.

Загалом, протягом 9 місяців 2018 року ПАТ «Укртелеком» побудувало майже 1700 км волоконно-оптичних ліній зв’язку. На цей час загальна довжина мережі складає близько 50 тис. км.

Нагадаємо, що будівництво та розвиток цифрової інфраструктури України є пріоритетним напрямком Укртелекому. За підсумками досліджень компанії, будівництво оптичної інфраструктури для доступу до інтернету у 8 тисячах населених пунктів України дозволить забезпечити можливість всім сільським школам підключитися до всесвітньої мережі та скоротить, таким чином, цифровий розрив між містом та селом у 4 рази.