Хмарні рішення ПАТ «Укртелеком» підвищують ефективність бізнесу

27.05.2019

Лідер на ринку телекомунікаційного зв’язку України ПАТ «Укртелеком» розширює послуги з приєднання клієнтів до хмарних серверів Євросоюзу. Сервіс IaaS у сегменті «малий-середній бізнес» активно набирає популярності

Сервіс Укртелекому «Інфраструктура як послуга» (IaaS) швидко набирає популярності серед бізнес-клієнтів компанії. Нещодавно одним із нових клієнтів компанії стало ТОВ «Кейс телемедичних технологій», що спеціалізується на виготовлені програмного забезпечення, експериментальних розробок у сфері біотехнологій, природних та технічних наук, оптовій та роздрібній торгівлі медичними товарами та іншій діяльності. На поточному етапі клієнт використовує сервіс IaaS для надійного зберігання та безпечного управління корпоративною базою даних.

Віртуальна інфраструктура IaaS (Infrastructure as a Service) – це пул віртуальних, мережевих ресурсів або готові віртуальні машини, що дозволяють розгорнути будь-яке системне і прикладне ПЗ. Завдяки IaaS клієнти Укртелекому отримують повноцінну заміну фізичної інфраструктури без капітальних вкладень у мережеву інфраструктуру.

Нова послуга надає можливість керувати віртуальними машинами або віртуальним дата-центром через наданий портал самообслуговування: самостійно створювати віртуальні сервери, змінювати їх конфігурацію, вмикати, вимикати, встановлювати ОС, управляти конфігурацією мережі, публікувати додатки в інтернеті та використовувати потужності хмарних серверів у своїх потребах.

ПАТ «Укртелеком» працює з надійними закордонними хмарними серверами. Віртуальний дата-центр та всю IT-інфраструктуру розміщено в Євросоюзі.

Контракт з Укртелекомом надає високі гарантії якості сервісу. Гарантований рівень доступності сервісу IaaS – 99,982% на рік, що підтверджено сертифікатом надійності послуг рівня Tier III (Центр обробки даних має потужні резервні системи, які забезпечують його безперебійне функціонування, навіть при проведенні ремонтних або профілактичних робіт). Максимальна безпека клієнтських даних підтверджена міжнародними сертифікатами та відповідає вимогам директив Євросоюзу.

Віртуалізація IT-інфраструктури дозволяє установити практично всі відомі системи на віртуальні сервери клієнтів ПАТ «Укртелеком».

Більш детально дізнатися про послугу IAAS можна тут.